Granitul (latina granum[1], „granulat“) este o rocă magmatică masivă, cu granulație grosolană (cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri), formată la adâncimi mari (făcând deci parte dintre plutonite), conținând în principal cuarț, feldspat sau minerale de culoare închisă ca mica.

Granitele se formează din magma acidă bogată în silicați, care vine din adâncime (fenomen favorizat de mișcările tectonice) și care în apropierea suprafeței pământului (adâncime de sub 2 km) se solidifică prin răcire lentă în crăpăturile scoarței având uneori un diametru de câteva sute de kilometri; granitele cu o granulație mai mare se numesc pegmatite. Bazaltul în comparație cu granitul provine dintr-o magmă bazică. Caracteristic pentru granit numit și plutonit sunt adâncimile mari unde se formează, rocile care se formează la adâncimi mai mici ca 2 km, sunt numite subvulcanite sau „roci de gangă” (steril) în minerit.

Aspectul granitului, este diferit în masa lui se pot vedea cristale de minerale de mărime de câțiva milimetri, culoarea granitului variază de la cenușiu deschis până la albăstrui, roșu, galben.

Caracteristici tehnice generale

  • Absorbția apei (%) 0,28 1,00 max
  • Densitate (g / cm3) 2,64 2,50 min
  • Rezistența la frecare (MPa) 10,8 8,0 min
  • Rezistența la compresiune (MPa) 174,2 60,0 min
  • Duritatea focului 101

Granitul este cel mai important material pentru remodelarea bucătăriei, pentru blaturi de bucătărie, insule, elemente pentru băi, suprafețe în aer liber, împrejurimi de șemineu, mese și accente decorative. Granitul este deosebit pentru amenajarile interioare, vine în diferite stiluri, culori și finisaje și este la un preț rezonabil.

Principalul motiv pentru alegerea granitului față de materialele concurente este compozitia materialului. Blaturile din granit sunt excelente pentru bucătării din cauza durabilității lor. Bucătăriile sunt un centru de activitate în majoritatea locuințelor, iar pentru a menține o utilizare intensă, blaturile trebuie să fie durabile. Granitul este rezistent la căldură, care este ideal pentru gătit, poți pune pe o placă de granit oala luată de pe foc, fără nici un fel de grijă.

Blaturile și insulele sunt elemente centrale în orice bucătărie, așa că e important să vă asigurați că materialul completează atmosfera ambientală pe care doriți să o creați în casă. Nu există două plăci de granit identice. Modelul și eleganța unică a pietrei este un alt motiv pentru care blaturile de granit reprezintă o alegere populară. Atelierul de Marmură are o colecție de granit în nenumărate opțiuni de culoare.

Executam din granit: blaturi de granit pentru bucatarie sau baie, pavimente interioare si exterioare din granit, amenajari interioare si exterioare granit, trepte si scari din granit, pardoseli granit, seminee granit, glafuri granit, amenajare baie granit, mobilier granit, monumente granit, lavoar granit